Piskama e dites
"AS NË ËNDËRRAT E MIJA MË TË ÇMENDURA, NUK DO TA IMAGJINOJA NJË JETË MË TË MIRË"

- Hugh Hefner, 9 Prill 1926 - 27 Shtator 2017

Në të ardhmen e afërt, problemi me rrugë të ngrira dhe me borë do të zgjidhet me këtë zbulim praktik.

 

Në Universitetin e Nebraska-Lincoln, në SHBA, profesori Chris Tuan ka krijuar një beton të kombinuar i cili është në gjendje të përçoj energji elektrike aq sa bora të shkrihet nga rruga.

 

Testimet kanë treguar se nxehtësia e gjeneruar është e mjaftueshme për të shkrirë borën dhe akullin.

 

Ndërsa energjia e duhur për shkrirë një metër katrorë beton është e barabart me 20% të energjisë që hargjon një poç elektrik, njofton faqja phys.org.

 

 

Profesori Tuan po teston projektin e tij me Administratën Federale të Aviacionit, dhe nëse testimet janë të suksesshme pritet që me beton të tillë përçues të mbulohen disa aeroporte të mëdha të SHBA-ve.

 

© 2012 - 2018 Piskama.com
Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.
www.fatcow.com